L'operació la va fer el doctor Carles Raventós i un equip de cirurgians del Servei d'Urologia de Vall d'Hebron
L'operació la va fer el doctor Carles Raventós i un equip de cirurgians del Servei d'Urologia de Vall d'Hebron
Barcelona

Vall d'Hebron reconstrueix la bufeta d'un afectat de càncer amb cirurgia robòtica

Aquesta tècnica -que s'aplica per primera vegada a Catalunya- evita la cirurgia oberta i, per tant, elimina el risc de les ferides i permet una recuperació més ràpida

RedaccióActualitzat

Cirurgians de l'Hospital Vall d'Hebron han fet per primera vegada a Catalunya una intervenció per extreure i reconstruir la bufeta dins el cos d'un pacient afectat de càncer amb una tècnica mínimament invasiva. L'operació, el 30 de maig, es va fer amb el robot Da Vinci, és a dir, sense cirurgia oberta. I la va encapçalar el doctor Carles Raventós, cap de la Unitat de l'Uroteli del Servei d'Urologia Vall d'Hebron que dirigeix el professor Joan Morote.

El treball va consistir a extreure la bufeta i els ganglis del voltant i fer la derivació dels dos urèters per poder orinar. Aquesta derivació es fa a través d'un tros de l'intestí a una bossa situada fora del cos del pacient o bé es construeix una bufeta nova. Es tracta d'una intervenció complexa, amb riscos i una recuperació lenta.

L'extracció de la bufeta ja es feia amb cirurgia robòtica però per fer la construcció de la bufeta nova s'havia de fer noves incisions. Ara, amb el robot Da Vinci, es pot construir la nova bufeta amb la mateixa incisió inicial. Això elimina riscos derivats de les ferides, ja que només deixa petites cicatrius, i permet una recuperació més ràpida. El pacient va rebre l'alta només una setmana després de la intervenció.

♦ Un futur brillant: operem en directe amb un robot

Anar al contingut