Una aspirant a obtenir el carnet de conduir
Una aspirant a obtenir el carnet de conduir
Barcelona

La vaga d'examinadors de trànsit deixa sense examen gairebé 4.000 alumnes a la demarcació de Barcelona

Fa gairebé un mes que dura la vaga i ha agreujat, per a autoescoles i alumnes, una situació ja molt complicada des que fa 3 anys la DGT va fer una jubilació massiva d'examinadors

RedaccióActualitzat

La vaga dels examinadors de la DGT, que va començar el 14 de setembre, està generant molts problemes. Problemes per a les autoescoles i problemes per als que es volen treure el carnet de conduir, La protesta ha fet anul·lar gairebé 4.000 exàmens a la demarcació de Barcelona. Ho explica la portaveu de la plataforma "Vull saber la data examen", Teresa Coll.

La vaga afecta les autoescoles perquè bloqueja la contractació d'hores pràctiques. Els vehicles i els professors estan aturats i no generen cap ingrés, però les despeses de l'empresa s'han de pagar igualment.

Els alumnes, que ja havien d'esperar 4 o 5 setmanes, ara, amb la vaga, no saben fins al mateix dia de la prova si s'examinen o no.

L'origen del conflicte es pot buscar en la jubilació nombrosa d'examinadors que es va fa tres anys. La DGT no havia previst com cobrir les baixes i encara no ha substituït els que es van jubilar. Des d'aleshores, hi ha un desajust entre les sol·licituds dels alumnes per examinar-se i la capacitat de la DGT per examinar-los, diu Teresa Coll.

Les autoescoles de Barcelona havien trobat una manera d'autoregular-se i fer anar a examen els alumnes progressivament, no tots de cop, però la vaga ha trencat aquest equilibri.

La vaga interromp la jornada d'examen. Els aspirants que esperen torn, després d'haver pagat taxes i hores de formació i d'haver-se programat un matí lliure entre setmana, reben la notícia que no seran avaluats a causa de la protesta. I entren a formar part d'aquesta bossa d'alumnes pendents, cada vegada més gran.

La crispació que genera la protesta ha portat una altra conseqüència: s'ha disparat la xifra d'alumnes suspesos.

Teresa Coll ha assegurat que respecten "les motivacions" dels examinadors de la DGT fan la vaga, però també els demana "sensibilitat" perquè entenguin el perjudici que causen tant a autoescoles com a alumnes. I exigeix a la DGT una negociació immediata.

 

Anar al contingut