Madrid

La vacuna contra el càncer de coll d'úter és segura i té una efectivitat elevada

Cervarix, una de les vacunes que s'utilitza contra el càncer de coll d'úter, garanteix una protecció propera al 98% en els dos tipus de soques del papil·loma humà que provoquen 7 de cada 10 casos de càncer de cèrvix. Són dades d'un estudi clínic internacional sobre aquesta vacuna preventiva, el més exhaustiu que s'ha fet fins ara. La investigació, en què han participat unes 18.000 dones de 14 països, també catalanes, constata que la vacuna és segura.

Actualitzat
Cervarix garanteix una protecció gairebé total en les dues soques més comunes del papil·loma humà. L'efectivitat, però, baixa a un 80% si s'analitzen totes les variants del virus.

Aquesta vacuna s'administra en set comunitats autònomes. La resta utilitza el Gardasil, relacionat amb diversos casos de nenes que van tenir trastorns després de ser-ne vacunades. Les autoritats sanitàries van descartar en el seu moment que aquests casos estiguessin relacionats amb aquesta vacuna.

En l'estudi, els resultats del qual surten publicats a la revista "The Lancet", hi han participat centres de diferents països, també catalans. L'Hospital Clínic, la Vall d'Hebron i l'Institut Català d'Oncologia han tractat i aportat els resultats obtinguts de les proves realitzades a unes 200 dones.

Cada any moren a Espanya 740 dones per càncer de coll d'úter i se'n diagnostiquen 2.100 casos nous.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut