La UTE formada per CESPA i PBSC obté la millor puntuació en el procés d'adjudicació del contracte del Bicing de Barcelona

ACN Barcelona.-La UTE 'Pedalem Barcelona', formada per CESPA (filial de Ferrovial) i PBSC, ha obtingut la millor puntuació combinant la vessant tècnica i l'oferta econòmica en el procés d'adjudicació del contracte del Bicing de Barcelona. Aquesta alternativa s'ha imposat a la de l'actual operador, Clear Channel. Aquesta adjudicació ha de votar-se en comissió el proper dimarts, on participen tots els grups municipals. Uns quinze dies més tard es produiria la signatura definitiva. El pressupost total de licitació era superior als 220 MEUR a deu anys. El contracte planteja un servei que funcioni les 24 hores, amb més bicicletes elèctriques, amb més estacions i amb una major cobertura territorial.

Per un import total de 162,9 MEUR, la UTE 'Pedalem Barcelona' ha obtingut la millor puntuació en la tramitació administrativa del nou contracte del Bicing, presentant l'oferta més avantatjosa. La UTE s'ha imposat a cinc candidatures més, entre elles la de Clear Channel. Des del punt de vista tècnic, durant el procés s'ha analitzat la funcionalitat de les bicicletes, la proposta d'organització, la funcionalitat de les estacions, la proposta de logística del servei, el manteniment, l'organització dels sistemes d'informació i els criteris mediambientals. 'Pedalem Barcelona' ha obtingut les millors puntuacions en els apartats de la funcionalitat de les bicicletes, la proposta d'organització, el manteniment del servei i els criteris mediambientals. En alguns casos juntament amb altres candidats. En l'apartat econòmic ha realitzat la millor oferta, obtenint la millor nota global. Un dels integrants de la UTE, PBSC, és líder en el sector del 'bike sharing' i ha participat en contractes a Londres, Toronto, Montreal, Melbourne, Nova York, Reykjavic o Chicago, fabricant més de 51.000 bicicletes i 4.000 estacions arreu del món. CESPA és filiar de Ferrovial, especialitzada en prestació de serveis d'infraestructures.Les principals característiques del nou servei inclouen el funcionament 24 hores tots els dies i la possibilitat de fer una reserva anticipada de la bici de cinc minuts. També serà integrable amb la T-Mobilitat. El servei s'iniciarà amb 6.000 bicis mecàniques i 1.000 elèctriques (ara n'hi ha 300), però hi haurà la possibilitat d'ampliar fins a 8.000 en total. Hi haurà 519 estacions mixtes i desapareixeran les del subsòl. L'Ajuntament va prorrogar l'actual contracte (que acabava el 31 de març del 2017) durant un mínim d'un any i un màxim de dos.

Anar al contingut