Rugbi

La USAP guanya el seu primer partit fora de casa per un ajustat 22-23 davant el Mont-de-Marsan

La USAP de Perpinyà va aconseguir la seva primera victòria a domicili contra el Mont-de-Marsan per un ajustat 22-23, en un partit en què els catalans van haver de patir fins al final per assegurar el triomf, després d'anar a remolc al marcador durant tota la primera part. Benoit Bellot va ser la gran estrella de la USAP en anotar tots els punts del seu equip. Amb aquesta victòria, el conjunt que dirigeix Olivier Saisset es consolida al capdavant del grup 2 del Top 16 de la lliga francesa de rugbi.

La USAP, la Unió Esportiva Arlequins Perpinyà, i Benoit Bellot, autor de tots els punts de l'equip català, van assegurar una important victòria, la primera en camp contrari, a Mont-de-Marsan, per un ajustat 22-23. Dominats durant tota la primera part, els homes d'Olivier Saisset perdien 16-3 al cap de 20 minuts. Els perpinyanesos van reaccionar i van aconseguir escurçar diferències gràcies a una contra oportunista del tres quart ala Bomati, que va servir per Bellot que va marcar l'assaig abans de transformar-lo. Poc després Bellot tornava a marcar un cop de càstig i al descans el Mont-de-Marsan només guanyava per 16-13. A l'inici de la segona part, després d'ocupar el camp dels locals, els catalans van materialitzar el seu domini amb un segon assaig transformat per Bellot que va capgirar el marcador, 16-20. Els locals però no es van donar per vençuts i Serevi va tornar a reduir la diferència aprofitant una falta dels visitants. Bellot va tornar a donar aire al seu equip amb una nova transformació, 19 a 23. Malgrat aquest bon rendiment, el mig obertura català va ser substituït quan encara faltava un quart d'hora per al final del partit, per l'internacional australià, Manni Edmonds, que s'estrenava com a jugador de la USAP. Edmonds que podia sentenciar el partit va fallar el seu primer i únic intent de transformació. Una oportunitat que no va desaprofitar el xutador local, que en els últims minuts del partit va fer pujar el marcador i va situar el seu equip a un punt només dels visitants que van resistir fins al final. Aquest resultat permet als catalans consolidar la seva plaça al capdavant del grup 2 del Top 16, la lliga francesa de rugbi, liderat que comparteix amb l'Agen, després que aquest equip hagi resolt amb una victòria el partit que l'enfrontava amb el Besiers. L'Agen avantatja per 'gol average' l'equip de Perpinyà.