Rugbi

La USAP derrota el Colomiers per 32 a 3, en l'última jornada de la primera fase del Top-16

Tot i que ja estava classificada per jugar els "play-offs" de la Lliga francesa de rugbi, la USAP, sense cap pressió, s'enfrontava aquesta tarda amb el Colomiers, sisè del grup 2 i ja condemnat a jugar en la lligueta de descens. Els catalans han dominat clarament el partit i han derrotat el rival per un contundent 32 a 3, després de marcar quatre assajos. El 33 oferirà aquest diumenge, a partir de les cinc de la tarda, un ampli resum del partit.

El partit havia començat feia només cinc minuts quan el tres quarts Bomati estrenava el marcador amb un assaig i concretava així el bon començament del conjunt «sang i or», com s'acostumen a anomenar els colors de la senyera i de la USAP al Rosselló. El mig d'obertura australià de la USAP, Mani Edmonds, no aconseguia transformar aquest assaig i poc després tornava a fallar dos cops de càstig. Víctima d'un esquinç al turmell fa quinze dies, a Agen, Edmonds no ha tingut un gran dia pel que fa els xuts a pals i ha deixat aquesta tasca al seu company Cermeno. Els visitants aconseguien resistir els atacs dels catalans, que es posaven nerviosos mentre els jugadors del Colomiers, a poc a poc, agafaven confiança. Tot i això, no aconseguien desestabilitzar la defensa catalana, però la crispació dels uns i la poca traça dels altres feien que el joc fos avorrit, ajudat per l'arbitratge massa escrupulós de Daniel Dartigeas, que xiulava la mitja part amb un resultat de 8 a 0, després d'haver transformat Cermeno un cop de càstig en el temps afegit. Des de l'inici de la segona part, els catalans visiblement més motivats, han dominat encara més. Cermeno concretava el domini dels catalans transformant un cop de càstig en el minut 46. El mig d'obertura occità Skrela replicava pocs minuts després amb un altre cop de càstig. Però els catalans reaccionaven de seguida i, després d'una sèrie de percussions dels davanters, el mig de melé Lousteau llançava Edmonds, que aprofitava un forat deixat pels defenses del Colomiers per marcar el segon assaig del partit, assaig transformat per Cermeno. Més potent, més ràpid i més organitzats, els locals sentenciaven el partit en el minut 58 amb un segon assaig de Bomati transformat per Cermeno, que feia gala de la seva punteria. Finalment, quan encara faltaven sis minuts perquè s'acabés el partit, el mig de melé, Basset, que havia substituït Lousteau, rematava el partit amb una intercepció de 40 metres i un assaig entre els pals fàcilment transformat per Laharrague. Al final del partit, davant del clar domini de la davantera catalana, els ànims s'escalfaven una mica i els terceres línies, Le Corvec per la USAP i Ntamack pel Colomiers, eren expulsats per brutalitat, amb la qual cosa deixaven els seus respectius equips amb un jugador menys. En la lligueta de quarts que començarà aquest 15 de març, la USAP s'enfrontarà amb l'Agen, el Grenoble i l'Stade Français de París, mentre que l'altre grup estarà format pel Biarritz, el Tolosa de Llenguadoc, el Bourgoin i el Pau. Abans, però, té una cita divendres que ve a domicili del Bourgoin, en partit corresponent als quarts de finals de la Copa de la Lliga, una competició sense gaire transcendència que es fa paral·lelament al torneig internacional de les Sis Nacions perquè els equips no es quedin sense competició. Una oportunitat per a l'entrenador de la USAP, Olivier Saisset, d'integrar els suplents i les joves promeses del club a l'equip base titular.