Rugbi

La USAP de Perpinyà s'imposa a París en la segona jornada de la Copa

La USAP de Perpinyà va derrotar l'Stade Français de París a domicili per 41 a 25 en la segona jornada del Challenge Sud Radio, antigament Copa de la Lliga. Amb aquesta clara victòria, els catalans consoliden el seu lideratge en el grup 1. Tot i això, només va ser a la segona part que els homes d'Olivier Saisset van prendre la mida del seu rival i es van imposar amb dos assajos i els xuts de Manni Edmonds que, a més de fer un gran partit, va anotar 31 dels 41 punts del seu equip.

Al començament del partit, però, els parisencs van dominar clarament i David Skrela, el nou mig d'obertura dels blaus i vermells, va aprofitar les nombroses faltes de joc i d'indisciplina dels catalans per obrir el marcador i donar un avantatge de 9 punts al seu equip després de deu minuts de joc. Però desprès d'aquest difícil període, els catalans entraven a poc a poc en el partit i, progressivament, van reduir la diferència gràcies a Edmonds. Tot i això, els perpinyanesos perdien massa la pilota a la 'touch' i no aconseguien concretar dues clares oportunitats d'assaig. En canvi, quan només faltaven 4 minuts pel descans, els parisencs aconseguien aturar un llançament d'Edmonds, marcaven un assaig transformat i a la mitja part guanyaven per 22 a 12. De retorn del vestidor, l'equip parisenc, actual Campió de França, però que, val a dir-ho, està actualment privat de 15 jugadors internacionals que preparen la Copa del Món amb les seves respectives seleccions, no va poder aguantar el marcador. Totalment transfigurats, els catalans van imposar d'entrada el seu joc i al cap de deu minuts ja havien empatat el partit amb un assaig de Manas, una transformació i un cop de càstig d'Edmonds. A més a més, la davantera parisenca totalment ofegada no podia resistir la potència del "pack" català. Per resistir, els locals cometien nombroses faltes que Edmonds s'encarregava de convertir en punts d'avantatge per la USAP que, al final del temps reglamentari, guanyava per 34 a 25. Més disciplinat i conqueridor que en la primera part, la dominació de la davantera "sang i or" es concretava durant el temps afegit amb un assaig de penalitat acordat per l'àrbitre per un "maul" voluntàriament esfondrat pels davanters parisencs totalment impotents. Amb la derrota de Narbona a Briva, la USAP encapçala en solitari el grup 1 davant de Briva, Narbona, i París.