Rugbi

La USAP de Perpinyà guanya el Brive en la primera jornada de la Copa de la Lliga

Uns 8300 seguidors de l'USAP de Perpinyà es van desplaçar a l'Estadi Aimé Giral per veure el seu equip debutar en la competició. Els catalans s'enfrontava al Brive en la primera jornada de la Copa de la Lliga francesa de rugbi i van guanyar per un resultat de 40-36. L'equip que entrena Olivier Saisset és el líder provisional del grup 1 tot i que va patir massa per assegurar la victòria.

La primera part del partit va ser clarament a l'avantatge dels jugadors «sang i or» que van marcar tres assajos i van arribar al descans amb un marcador clarament favorable de 25 a 9. Les coses, però es van anar complicant a principi del segon temps quan els visitants que tornaven ahir a l'elit del rugbi francès desprès d'un parell d'anys passats a la segona divisió, van remuntar el marcador després de marcar dos assajos en deu minuts. Tot i reaccionar, amb un nou assaig, els perpinyanesos, massa indisciplinats, van cometre moltes faltes que els xutadors del Brive van aprofitar per reduir encara més la distància entre els dos equips. Quan només faltaven dos minuts pel final i després d'una acció perillosa dels catalans, els jugadors del Brive van aconseguir capgirar el marcador gràcies a un contraatac de 80 metres que acabava amb un assaig transformat, una veritable gerra d'aigua freda per als seguidors catalans. Picats en el seu orgull, els jugadors de la USAP van reaccionar i ja en el temps afegit Gregory le Corvec va marcar un cinquè i últim assaig que, una vegada transformat per Edmonds, permetia el conjunt entrenat per Olivier Saisset d'imposar-se amb l'ajustat resultat de 40-36 i de prendre el primer lloc del grup 1 davant de Narbona, París i Brive.