Rugbi

La USAP de Perpinyà derrota el Castres Olympique per 20-10

La USAP de Perpinyà ha guanyat a casa, davant el Castres Olympique, per 20-10, en partit corresponent a la 21a jornada de la lliga francesa de rugbi. Després de dues derrotes consecutives a domicili, aquesta victòria a l'Aimé Giral permet als catalans mantenir l'esperança de poder encara classificar-se per a les semifinals. La USAP continua en el sisè lloc a la classificació general, amb un total de 60 punts.

El resultat per 20-10 no mostra la realitat del partit, que ha estat àmpliament dominat per la USAP. Però el desencert crònic dels xutadors catalans, amb només dos dels set cops de càstig transformats, i el joc brut del Castres ho expliquen tot. En la primera part, el Perpinyà ha intentat imposar la potència de la seva davantera, però finalment han estat dues accions ofensives dels tres quarts les que han permès a Marty i Robertson marcar els dos assajos catalans del partit. En el descans, la USAP guanyava per 14-3. El principi de la segona part era favorable als visitants, que aprofitaven les badades defensives dels locals per retallar les diferències, 14-10, amb un assaig de Nunez-Piossek. Tot i això, els homes del duet Boher-Ducousso han reaccionat i han tornat a controlar el partit amb l'objectiu de marcar dos assajos més, per aconseguir el punt de bonificació ofensiu. Tots els intents, però, no han servit de res, ja que no han pogut trencar la defensa, sovint il·lícita, dels visitants. Finalment Gianantonio i Edmonds sentenciaven el partit amb dos cops de càstig.