Rugbi

La USAP cau al camp del Leeds en temps afegit per culpa d'una polèmica decisió arbitral

La USAP de Perpinyà ha perdut per un ajustat 21-20 a la gespa del Headingley Stadium dels Leeds Tykes, en la tercera jornada de la Heineken Cup, la Copa d'Europa de rugbi. Tanmateix, quan Gordon Ross ha fallat la transformació de l'assaig marcat en força per la davantera del Leeds en el temps afegit, jugadors i seguidors de la USAP han pensat que ja tenien el partit a la butxaca. Però això era sense comptar amb l'àrbitre del partit, el gal·lès Nigel Owens, que, davant la sorpresa general, ha decidit donar una segona oportunitat a Ross, que no ho ha desaprofitat i ha donat la victòria al seu equip.

Tot i marcar el punt de bonificació defensiu que permet els catalans conservar, amb 10 punts, el primer lloc de la classificació del grup 2, igualat amb el Cardiff, aquesta derrota complica els plans de la USAP, que somiava poder classificar-se primer d'aquest grup per jugar un dels quarts de final a l'estadi Lluís Companys de Barcelona. Podria ser que la USAP decidís impugnar el resultat del partit, però és poc probable que serveixi d'alguna cosa. Després d'aquest desengany, si es volen classificar per als quarts de finals els catalans no tindran més remei que guanyar els tres partits que els queden per jugar, el primer la tornada contra el Leeds aquest cap de setmana que ve a casa. Al gener hauran de guanyar el Cardiff a domicili i el Calvisano a l'Aimé Giral. Contra el Leeds, els catalans han controlat el partit, però no l'han sabut sentenciar. En la primera part han aconseguit marcar un primer assaig, però quan faltaven cinc minuts per tornar al vestidor els anglesos han retallat la diferència amb un assaig i en el descans la USAP només guanyava per 8-10. A l'inici de la segona part els locals han pressionat, però la defensa catalana resistia. Els anglesos han aconseguit avançar-se 11-10 gràcies a un "drop" de Ross. Els catalans han reaccionat i Granclaude ha marcat el segon assaig dels visitants. Amb la transformació de Laharrague, que posteriorment ha anotat un cop de càstig més, la USAP guanyava per 11-20 a 15 minuts del final del partit. Els anglesos no han llançat la tovallola i han assetjat el camp rival retallant la diferència amb un cop de càstig. Desestabilitzats, els perpinyanesos han comès moltes faltes i no s'han pogut treure de sobre la pressió dels jugadors anglesos, que en temps afegit han aconseguit marcar un assaig que Gordon Ross ha transformat en el segon intent.