Barcelona

La UOC experimentarà amb l'aprenentatge 2.0 a través del Facebook

Afegir un amic, pujar fotos, actualitzar el perfil, escriure el mur... i aprendre. Sí, el Facebook també serveix per aprendre. Les primeres accions s'han fet habituals a mesura que ha anat creixent la popularitat d'aquesta xarxa social, però la última és una completa novetat. De fet, sembla difícil que es pugui fer docència via Facebook, però la UOC ho té clar. La Universitat Oberta de Catalunya última un curs que s'impartirà totalment per aquesta xarxa social. És una prova que a més de formar els participants ha de servir per experimentar les possibilitats de l'aprenentatge 2.0. El curs, que començarà el 5 d'octubre, durarà cinc setmanes. La inscripció és gratuïta i hi poden participar 120 persones.

Actualitzat
La Universitat Oberta de Catalunya començarà el 5 d'octubre el primer curs organitzat per una universitat de l'estat per provar les potencialitats del Facebook en la docència. El curs durarà cinc setmanes, durant les quals 120 persones interactuaran per crear una docència social, o com s'acostuma a dir a la xarxa: 2.0.

Es tracta d'un curs que ajunta per una banda la formació i per altra l'experimentació amb les xarxes socials. Eva Patrícia Gil, una de les ideòlogues d'aquesta experiència, ha explicat a Catalunya Ràdio que l'objectiu és veure com es pot fer servir la tecnologia per generar experiències d'aprenentatge social. La idea és passar de l'educació tradicional de transmissió de coneixement a un nou aprenentatge cooperatiu.

El curs tindrà un equip de vuit dinamitzadors però tots els integrants de la comunitat tindran la potestat de gestionar-ne la informació, generar missatges i establir mecàniques d'estudi.

El resultat d'aquesta experiència es presentarà el mes de novembre al seminari internacional que la càtedra Unesco farà a Barcelona sobre l'aprenentatge social obert.
Anar al contingut