Madrid

La Universitat Rey Juan Carlos portarà el màster de Cifuentes a la fiscalia

Hi veu indicis de delicte i una professora hauria denunciat que li van falsificar la firma

RedaccióActualitzat

La Universitat Rey Juan Carlos de Madrid, la URJC, ha anunciat aquest dijous que portarà a la fiscalia el cas del màster de Cristina Cifuentes.

Ho ha anunciat amb un comunicat penjat a la pàgina web de la universitat. El motiu: diuen que han aparegut informacions que podrien ser delictives.

Segons aquest comunicat, divendres, el rector de la universitat, Javier Ramos, farà una roda de premsa per donar-ne més detalls.

Notícia relacionada - Cifuentes: "El meu títol de màster és perfectament real i perfectament legal"

 

Investigació interna

La URJC té en marxa una investigació interna sobre el cas del màster de Cifuentes, organitzada d'acord amb la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles, la CRUE, que ha designat dos observadors externs.

Segons s'ha sabut després, una de les professores que hauria format part del tribunal que hauria avaluat Cifuentes ha declarat aquest dijous en aquesta investigació que mai va formar-ne part i que van falsificar la seva firma.

És la professora Alicia López de los Mozos, que constava com a presidenta del tribunal que va avaluar Cifuentes. Per tant, hi ha una presumpta falsificació de document públic, que és el que portaria la universitat a la fiscalia.

Això confirmaria les informacions periodístiques que aquest dimecres asseguraven que dues de les tres firmes de l'acta de presentació del treball de Cifuentes estaven falsificades.

Notícia relacionada - Cifuentes sobre la polèmica pel màster: "Mai passos enrere, ni per agafar empenta"

La fiscalia fa cas de les denúncies dels estudiants

D'altra banda, i coincidint amb l'anunci de la URJC, la fiscalia de Móstoles ha obert diligències per investigar la denúncia presentada per diverses associacions d'estudiants sobre les presumptes irregularitats de Cifuentes per aconseguir el títol del màster.

Aquesta fiscalia de Móstoles serà la que es farà càrrec de la denúncia que els farà arribar el rector de la mateixa universitat, Javier Ramos.

Cifuentes diu que és "una bona notícia"

La persona que està al centre de la polèmica, Cristina Cifuentes, s'ha felicitat que la universitat hagi decidit portar el cas a la fiscalia.

Interceptada pels periodistes als passadissos de l'Assemblea de Madrid, ho ha qualificat de "bona notícia perquè sense cap dubte ho aclarirà", i ha dit que espera que s'arribi "fins al final."

 

Cifuentes no ha aclarit res sobre la presumpta falsificació de l'acta del seu treball:

"Nosaltres vam fer arribar a tots els mitjans de comunicació un document on apareixia el nom d'aquesta persona i la signatura. Aquest document ens els va enviar el rectorat de la universitat. Jo desconec del tot quines persones formaven part del tribunal."

Cifuentes ha assegurat que "és la més interessada que aquest assumpte s'aclareixi."

Notícia relacionada: El tribunal d'avaluació del treball del màster de Cifuentes no s'hauria reunit mai

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut