Madrid

La Universitat Rey Juan Carlos diu que no troba els treballs de màster de Casado

La jutge demana a dos professors que li aportin els treballs perquè la universitat diu que no en té constància

RedaccióActualitzat

La jutge del cas del màster de Cristina Cifuentes assegura que la Universitat Rey Juan Carlos li va remetre un document en el qual s'assegura que no hi ha "cap rastre documental" que evidenciï que Pablo Casado va presentar els treballs corresponents al seu màster.

La informació consta en l'escrit que la jutge ha fet arribar al catedràtic Enrique Álvarez Conde i a la professora Alicia López de los Mozos perquè li aportin els treballs de Casado abans del 2 d'agost.

En concret, els demana que la feina per la qual va ser avaluat de 20 crèdits del màster que no li van convalidar, durant el curs 2008-2009. Això, després que la URJC ha informat que no els consta "cap document consistent en els treballs del senyor Casado per ser avaluat" d'aquests crèdits "ni rastre documental que evidenciï que es van aportar" durant aquell curs. 

Tant la professora López de los Mozos com l'exdirector de l'Institut de Dret Públic estan citats al jutjat el 2 d'agost pel cas del màster de Casado, que és un peça separada de la del màster de Cifuentes. Tots dos estan investigats pel cas de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid. 

Tres estudiants més investigades

La magistrada també cita pel mateix dia cinc alumnes de la promoció de Casado, com a testimonis, i tres estudiants més, en aquest cas com a investigades. Són María Mateo Feito, María Dolores Cancio Álvarez i Alida Mas Taberner.

A totes tres, els demana que, en cas que haguessin presentat treballs per assignatures no convalidades, els entreguin a la justícia, a més dels documents que acreditin que els van presentar l'any 2009. 

A banda, la jutge vol que la Guàrdia Civil la infomi sobre l'activitat laboral que el president del PP i aquestes tres alumnes tenien l'any acadèmic 2008-2009 i també si, de forma directa o indirecta, tenien cap relació amb càrrecs públics, partits polítics o amb la mateixa Rey Juan Carlos

Notícia relacionada: Cifuentes insisteix davant la jutge que va obtenir el màster de forma legal

Quan va saltar la polèmica pel seu màster, Casado va negar cap frau. Després es va saber que havia aconseguit el títol fent 4 assignatures, de 22, sense anar a classe ni fer examen.

El recentment nomenat president del PP va ensenyar els periodistes una desena de documents sobre el programa del màster i va explicar que la majoria d'assignatures les hi van convalidar

Precisament, la jutge també ha requerit a RTVE que li enviï la gravació de les explicacions que Casado va donar als mitjans sobre el màster, el 10 d'abril. L'ens públic té fins al 2 d'agost per fer-la-hi arribar. 
 


Fa uns dies ja es va saber que la Universitat Rey Juan Carlos havia informat la jutge que no hi havia "ni rastre del tribunal ni de l'acta de convalidacions de 18 assignatures" al polític del PP.

Aquest dilluns, el Tribunal Suprem ha remès a la jutge la documentació que acredita que Casado és aforat.

ARXIVAT A:
Pablo CasadoPP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut