L'edifici històric de la Universitat de Barcelona (ACN)
L'edifici històric de la Universitat de Barcelona (ACN)

La Universitat de Barcelona és la millor d'Espanya segons un rànquing mundial

La classificació elaborada per l'empresa QS la situa a les portes del Top 20 en l'àrea d'Anatomia i Fisiologia

RedaccióActualitzat

La Universitat de Barcelona (UB) és la número 1 d'Espanya, segons la classificació global que elabora l'empresa Quacquarelli Symonds (QS), que analitza les universitats a partir de 48 àrees d'estudi i coneixement.

En concret, la UB és el centre universitari que apareix més vegades a la llista de les 50 millors universitats d'Espanya, on destaca en quatre àrees, una més que l'any passat.

A més, la Universitat de Barcelona és la primera de Catalunya i Espanya a les portes del "Top 20": és a la posició 21 en l'àrea d'Anatomia i Fisiologia, després de pujar 11 posicions respecte a l'any passat.

 

En total, en aquest últim QS Rànquing, la UB apareix en un total de 37 taules d'àrees d'estudi: puja en 9 i baixa en 4.

Just al darrere de la UB hi ha una altra universitat catalana, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que arriba a la posició 22 en l'àrea d'Arquitectura i Urbanisme.

La UB i la UPC, de fet, apareixen més d'una vegada en el Top 50 espanyol. La UB també excel·leix en Arqueologia (lloc 33), Filosofia (46) i Educació (49). La UPC ho fa en Enginyeria (lloc 34).

 

En aquest Top 50 també hi ha quatre centres universitaris catalans més: ESADE Business School / Universitat Ramon Llull, en el lloc 27 d'Empresarials; la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en la posició 31 de Ciències Veterinàries; la Universitat Pompeu Fabra, en la posició 38 d'Economia, i l'Escola Universitària d'Hostaleria i Turisme de Sant Pol de Mar, en el lloc 48 de Direcció d'Hosteleria.

Al darrere de la UB, les dues universitats més ben situades en el Top 50 d'Espanya són la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat de Navarra, que hi apareixen amb tres àrees cadascuna, i -a més de la UPC- la Universitat Carlos III de Madrid (UC3M), present en dues àrees.

Segons el rànquing QS d'aquest any, només les universitats de Suïssa i Portugal han millorat el seu desenvolupament, al davant de les espanyoles, que han millorat més que les del Regne Unit, els Països Baixos, Àustria, Bèlgica, Itàlia i Irlanda.

 

Harvard, la millor universitat del món

El rànquing mundial el continua encapçalant la Universitat Harvard, als Estats Units, que és la número 1 en 14 àrees. La segona també és als EUA, el Massachusetts Institute of Technology, primer en 12 àrees.

La tercera posició és per a la Universitat d'Oxford, al Regne Unit, número 1 en quatre àrees i l'única que també ocupa el primer lloc en més d'una.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut