Suïssa

La Unió Postal Universal obté el domini .post

La Unió Postal Universal (UPU) ha obtingut el domini global .post, que a partir d'ara redistribuirà entre els serveis de correus d'arreu del món que ho desitgin.

Actualitzat
D'aquesta manera, la UPU es converteix en la primera agència de les Nacions Unides que disposa d'un domini d'aquestes característiques.

Els seus creadors volen que sigui el lloc de desenvolupament de les diverses plataformes postals per afavorir el comerç postal a internet. Els dominis que acabin amb el .post garantiran que tenen un prestador de serveis reconegut.

Un detall d'interès és que des d'aquest domini es podran vincular adreces electròniques amb adreces físiques, de manera que sigui més senzill facilitar la identitat jurídica per via electrònica. Això hauria de contribuir a impulsar el comerç electrònic i també hauria de permetre establir un pont fiable entre governs i ciutadans per transmetre i reconèixer documents oficials.

A partir de l'atorgament per part de l'ICANN, que és l'entitat que gestiona tots els dominis d'internet, la Unió Postal podrà redistribuir subdominis a diverses agències de correus. La seva entrada en servei es preveu per mitjans de l'any 2010.

El director general de l'UPU, Edouard Dayan, ha recordat que d'aquesta manera es compleix el seu objectiu de crear un espai postal sense fronteres.
Anar al contingut