Els francesos han votat majoritàriament a favor d'Europa
Els francesos han votat majoritàriament a favor d'Europa
Brussel·les

La Unió Europea respira amb la victòria de Macron

El cap de la diplomàcia espanyola, Alfonso Dastis, afirma que és "una gran notícia per a França, per a la Unió Europea i per a Espanya".

RedaccióActualitzat

Diversos governs i institucions europees s'han mostrat satisfets i alleujats per la victòria d'Emmanuel Macron a les eleccions presidencials franceses. A la UE, tant el president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, com el del Consell, Donald Tusk, han felicitat els francesos per haver triat un futur europeu.

Donalk Tusk destaca per Twitter que els francesos han optat per la llibertat, la igualtat i la fraternitat:

I Juncker subratlla que, amb França, hi haurà una Europa més forta i unida: 

 

El cap de la diplomàcia espanyola, Alfonso Dastis, ha afirmat que el triomf de Macron és "una gran notícia per a França, per a la Unió Europea i, per tant, per a Espanya, país que comparteix la mateixa visió d'Europa que té Macron". 

La cancellera alemanya, Angela Merkel, va felicitar Macron per telèfon. Segons la cancellera, el suport que ha rebut el candidat centrista demostra la "clara adhesió" de l'electorat francès a Europa. Tot plegat quan, aquest diumenge, Merkel ha tingut una nova victòria a les eleccions regionals de l'estat federat de Schleswig-Holstein. Des de les files de la formació de Macron ja s'ha anunciat que el president electe francès farà el seu primer viatge oficial a Berlín.

Des del Kremlin, el president rus, Vladimir Putin, ha exhortat Macron a superar la desconfiança mútua per combatre l'amenaça creixent del terrorisme i l'extremisme violent. Putin ha destacat el suport que Macron ha rebut dels francesos per dirigir el país en un període dificil per a Europa i per al conjunt de la comunitat internacional.

Una altra felicitació rebuda aquest matí ha estat la del president xinès, Xi Jinping, que ha recordat al candidat centrista la responsabilitat compartida que tenen com a membres permanents del Consell de Seguretat de l'ONU per a la pau i el desenvolupament al món. La Xina també es mostra disposada a treballar amb França per fer avançar, diu la nota oficial, el partenariat estratègic franco-xinès.

 

Trump, impacient per treballar amb Macron

El president dels Estats Units, Donald Trump, també ha felicitat Emmanuel Macron per la seva àmplia victòria, malgrat que va expressar obertament la seva preferència per Le Pen durant la campanya electoral francesa. Trump també ha mostrat la seva impaciència, ha dit per Twitter, per treballar amb Macron:

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut