Brussel·les

La Unió Europea proposarà ampliar la baixa de maternitat a 18 setmanes

La Comissió Europea té previst proposar que la baixa per maternitat es perllongui de les 16 a les 18 setmanes, en el marc d'un conjunt d'iniciatives per facilitar la conciliació entre la vida professional i la familiar. En el cas espanyol, la llei estableix que les treballadores poden gaudir d'un permís durant 16 setmanes sense interrupció, mentre que altres estats europeus disposen de lleis més favorables a les mares, com el cas de Suècia, on les dones poden demanar una baixa de fins a 96 setmanes, és a dir, dos anys. La proposta inclourà disposicions per fer més flexible aquesta baixa i millorar el subsidi que hi està lligat, segons ha informat l'executiu comunitari.

Actualitzat

La mesura de la Comissió Europea serà presentada la setmana que ve, i figura en un informe que inclou un pla per garantir la igualtat de tracte entre homes i dones que exerceixen una activitat independent, en el marc de les mesures per augmentar el nombre de dones empresàries.

Brussel·les també farà pública una proposta de modificació de la normativa sobre mesures de seguretat per millorar la salut de les treballadores embarassades, així com un informe que explicarà els progressos dels estats membres per incrementar el nombre d'escoles bressol a la UE i fer-les més assequibles.

Els governs europeus es van comprometre fa 6 anys a aconseguir que, l'any 2010, almenys el 90% dels nens entre 3 anys i l'edat escolar obligatòria tingués accés a les escoles bressol, un percentatge que havia d'arribar al 33% en el cas dels menors de 36 mesos.

Anar al contingut