La directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde (Foto: EFE)
La directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde (Foto: EFE)
Berlín

La Unió Europea i l'FMI estudien augmentar els seus recursos per encarar la crisi financera

Més fons per fer front a la crisi financera. És la recepta que estan estudiant dues institucions econòmiques d'abast transnacional: la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional. En el cas de l'FMI, la seva presidenta, Christine Lagarde, hauria reclamat un augment del capital de més d'un 30% fins als 1,3 bilions de dòlars. L'objectiu: protegir més països dels perills del contagi. Des d'Europa, el comissari d'Assumptes Monetaris, Olli Rehn, admet que es plantegen dotar de més recursos el fons europeu per al rescat de l'euro.

Actualitzat
Les institucions econòmiques es mouen per obtenir més fons. La Unió Europea (UE) i el Fons Monetari Internacional (FMI) són protagonistes de dos dels principals diaris alemanys. Coincideixen a les portades i en el contingut: volen captar més recursos per combatre la crisi.

El diari alemany "Frankfurter Allgemeine Zeitung" assegura que el Fons Monetari Internacional està estudiant incrementar de manera dràstica els seus recursos per fer front a la crisi financera internacional.

L'FMI vol passar de 940.000 milions de dòlars a 1,3 bilions, o fins i tot una quantitat més gran. La mateixa directora de la institució, la francesa Christine Lagarde, és qui hauria reclamat aquest augment de capital per poder protegir més països dels perills de contagi. No queda clar, però, d'on provindrien aquests diners extra. Una via podria ser augmentar la quota que aporten els estats.

Paral·lelament, el diari "Die Welt" publica unes declaracions del comissari europeu, Olli Rehn, en què admet la possibilitat d'enfortir el Fons Europeu d'Estabilització Financera, dotat actualment en 440.000 milions d'euros. Enfortir es tradueix a aprovar aportacions suplementàries. És a dir, que els membres de la UE hauran d'aportar més diners al fons.

Rehn també s'ha mostrat confiat que aviat hi haurà acord sobre la recapitalització bancària. Considera que, malgrat que la majoria de països de l'euro han pres mesures per protegir les entitats més en risc, "queda clar que s'ha de fer més".
Anar al contingut