Cimera entre la Unió Europea i el Canadà
Cimera entre la Unió Europea i el Canadà
Ottawa

La Unió Europea i Canadà celebraran diumenge una cimera per firmar el CETA

RedaccióActualitzat

El president del consell Europeu, Donald Tusk, ha anunciat en el seu compte de Twitter que el diumenge se celebrarà una cimera entre la Unió Europea i el Canadà per firmar el tractat de lliure comerç, conegut com CETA:

 


El primer ministre canadenc Justin Trudeau, per la seva banda, ha declarat que "no pot esperar" per estar a Brussel·les el diumenge per a la firma del tractat de lliure comerç entre el Canadà i la Unió Europea, que ha qualificat de "gran notícia". Trudeau també ha expressat els seus agraïments a Twitter:

 



La firma d'aquest tractat és el resultat de set anys de negociacions entre el Canadà i la UE, originalment programada dijous, però es va ajornar per falta d'acord entre els diversos partits belgues.

Finalment aquest divendres s'ha arribat a una resolució favorable que ha aplanat el camí pels 28 estats membres de la Unió Europea.
Justin Trudeau volarà dissabte a les 19.00 (23.00 GMT) a Brussel·les, on es procedirà a la firma del tractat de lliure comerç, segons la seva oficina.

Justin Trudeau ha donat les gràcies a la ministra de Comerç Internacional, Chrystia Freeland, pels seus esforços per culminar l'acord que "farà créixer la classe mitjana i enfortir l'economia canadenca".

Anar al contingut