Brussel·les

La Unió Europea concedeix a la pizza napolitana el certificat d'especialitat tradicional

La pizza napolitana ha aconseguit una distinció per la qual el govern italià batallava des de fa més d'un any: el certificat d'especialitat tradicional garantida (ETG). La Unió Europea li ha concedit aquest certificat, que, segons el ministre d'Agricultura italià, Luca Zaia, permetrà reconèixer arreu la veritable pizza napolitana i evitarà imitacions. Aquesta certificació fa referència a la composició i la manera tradicional de cuinar la pizza.

Actualitzat
La certificació especifica moltes de les característiques de la veritable pizza napolitana, entre d'altres, que ha de tenir un diàmetre de 35 centímetres, que la masa ha de pesar entre els 180 i els 250 grams i tenir un gruix superior a 0,4 centímetres i que només hi ha dues modalitats de pizza napolitana: la marinera i la margarita.

A més, també s'especifiquen maneres de cuinar-la, com ara que s'ha de fer en un forn de llenya i que el pizzer ha de tenir perícia per efectuar els moviments "ràpids i precisos" que calen per a la seva elaboració. Si aquestes condicions, i les altres que s'estableixen, no es compleixen no seria una veritable pizza napolitana.

El govern italià creu que aquest certificat permetrà preservar tot un símbol de la tradició napolitana i ha aplaudit la seva protecció per part de les institucions europees.
Anar al contingut