Una dona amb vel islàmic treballant en una empresa
Una dona amb vel islàmic treballant en una empresa
Luxemburg

La Unió Europea avala que les empreses puguin prohibir l'ús del vel islàmic

El Tribunal de Justícia de la UE no considera discriminatòria la prohibició del vel islàmic als llocs de treball si és per "neutralitat religiosa"

RedaccióActualitzat

L'ús del vel islàmic o qualsevol símbol religiós a la feina es pot prohibir. Ho ha dictaminat el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que avala la prohibició si la mesura respon a una política de "neutralitat religiosa i de conviccions" que l'empresari aplica a tots els seus treballadors. El tribunal no ho considera discriminatori.

El dictamen de la màxima instància judicial de la UE correspon a dos casos concrets a Bèlgica i França de dones musulmanes que es van considerar discriminades pel fet de vestir el vel islàmic. En el cas de Bèlgica, es tracta d'una recepcionista musulmana que, després de tres anys treballant a la mateixa empresa, va ser acomiadada quan va anunciar la intenció d'anar a la feina amb el vel.

♦ El TSJC tomba la prohibició del vel integral en espais públics a Reus

♦ El Tribunal Constitucional d'Alemanya accepta el vel a les escoles

La resolució del tribunal europeu arriba just la vigília de les eleccions holandeses, en les quals la immigració musulmana és al centre del debat. Per al tribunal de justícia internacional, una norma interna de treball no constitueix per ella mateixa una discriminació. En tot cas, però, el dictamen diu que no es pot acomiadar una persona per la religió que practica.

♦ Les dones podran portar vel islàmic a l'exèrcit turc

 

 

Anar al contingut