Ciclisme

La Unió Ciclista Internacional suspèn la Federació Francesa per donar suport a la París-Niça

El Comitè Director de la Unió Ciclista Internacional (UCI) ha suspès amb caràcter immediat la Federació Francesa "per fer costat obertament a l'organització, fora del marc de l'UCI, de l'última edició de la París-Niça". La suspensió arribarà fins al 31 de desembre del 2008 i la Federació Francesa haurà de pagar una multa de 6.200 euros. Aquesta mesura impedirà al màxim òrgan del ciclisme francès organitzar campionats del món o participar en el pròxim congrés de l'UCI.

Actualitzat

El conflicte s'inscriu en les diferències que mantenen l'empresa ASO, organitzadora del Tour i en possessió del 49% dels drets de la Volta a Espanya, que va decidir treure la gran ronda francesa del calendari internacional de l'UCI per mantenir-la tan sols en el de la Federació Francesa.

L'ASO va organitzar l'última París-Niça fora de les regulacions de l'UCI, comptant amb l'acord dels equips i la Federació Francesa. Acte seguit, la Unió Ciclista Internacional va obrir un procediment disciplinari a la Federació Francesa, que ha acabat ara en l'esmentada suspensió.

Anar al contingut