Els jihadistes destrossen les escultures perquè diuen que els pobles de l'antiguitat adoraven ídols en lloc d'Al·là.
Els jihadistes destrossen les escultures perquè diuen que els pobles de l'antiguitat adoraven ídols en lloc d'Al·là.
Nova York/Mossul

La Unesco demana una reunió del Consell de Seguretat per la destrucció de les estàtues

Aquest organisme reclama protecció per al patrimoni cultural de l'Iraq després que Estat Islàmic difongués un vídeo en què els jihadistes destruïen peces molt valuoses del Museu de Mossul

RedaccióActualitzat

Experts i historiadors han condemnat la destrucció per part d'Estat Islàmic d'escultures assíries de gran valor. La Unesco ha demanat una reunió d'emergència del Consell de Seguretat de les Nacions Unides per abordar la protecció del patrimoni cultural de l'Iraq, després de l'atac jihadista contra el Museu de Mossul.

Estat Islàmic va emetre un vídeo on es veu com destrueixen, a cops de martell, escultures assíries dels segles VII i VIII abans de Crist, al·legant que els pobles de l'antiguitat adoraven ídols en lloc d'Al·là. Els jihadistes també destrossen un imponent toro alat de la Porta de Nergal, al qual mutilen amb una serra elèctrica.

La directora general de la Unesco s'ha mostrat profundament consternada i diu que és un atac deliberat contra la història i la cultura mil·lenàries de l'Iraq, i una nova incitació a l'odi i la violència. Els experts comparen l'atac contra la història cultural mil·lenària de l'Iraq amb la demolició dels budes de Bamian per part dels talibans a l'Afganistan el 2001.

Anar al contingut