Namíbia

La Unesco declara les Falles del Pirineu patrimoni immaterial de la humanitat

Amb aquesta declaració, Catalunya suma un altre element a la seva llista de patrimoni immaterial de la humanitat, després dels castells i la Patum de Berga

RedaccióActualitzat

Avui, dimarts, la Unesco ha declarat patrimoni de la humanitat les Falles del Pirineu, una festa que Catalunya comparteix amb territoris d'Aragó, Andorra i el sud de França.

En una assemblea anual a Namíbia, a l'Àfrica, l'organisme internacional ha analitzat els 35 elements culturals d'arreu del món que opten a convertir-se en patrimoni immaterial de la humanitat. Entre les candidatures, sobre la taula hi havia la de "Les festes del foc del solstici d'estiu als Pirineus", presentada pel govern andorrà.

Encara que el dossier hagi estat presentat per Andorra, la tradició recull uns setanta pobles del Pirineu. Un dels punts que es valoraven del document era la transversalitat de la candidatura, que comptava amb el suport oficial de tres estats. També el fet que la iniciativa hagués sorgit de les entitats organitzadores de les Falles.

Amb aquesta nova declaració, Catalunya suma un altre element a la seva llista de patrimoni immaterial de la humanitat després dels castells i la Patum de Berga.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut