Barcelona

La UGT exigeix mesures urgents i contundents contra la crisi

La UGT ha presentat un paquet de mesures anticrisi dirigit a empresaris, Generalitat i govern espanyol. El sindicat reclama un pla de rescat industrial, especialment en el sector de l'automoció, que considera clau en l'economia espanyola i, paradoxalment, el gran oblidat per les administracions. També ha reclamat mesures generals de protecció dels aturats i en el cas de Nissan, que preveu acomiadar en total 1.680 treballadors, que converteixi l'ERO en temporal.

Actualitzat
El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha assegurat, davant del Comitè Nacional de l'organització, que s'ha reunit aquest dilluns per aprovar un paquet de mesures amb vista a afrontar la crisi, que fan falta mesures urgents i contundents, sobretot en el sector de l'automòbil. Álvarez ha assegurat que aquest sector ha patit successives crisis des del 1993 i, tot i això, ha afirmat que no hi ha cap direcció general al Departament d'Indústria dedicada a l'automòbil.

La UGT, que presentarà les seves propostes al govern català i a l'espanyol, ha exigit un decret llei urgent perquè les persones afectades per expedients de regulació d'ocupació no consumeixin el temps de l'atur. Les propostes del Comitè Nacional s'han abordat a partir de tres qüestions "bàsiques": el sistema de crèdits, un pla de rescat de la indústria i un paquet de mesures socials que incideixin més en el sector dels treballadors.

"Si els bancs ja estan bé, per què se'ls ajuda amb els diners de tots?", s'ha preguntat Álvarez, que ha afegit que cal ajudar la indústria, "invertir en investigació, tecnologia i modernització del sistema productiu", a més de preveure un fons de rescat per al sector industrial.

Advertències a Nissan

El secretari general de la UGT s'ha referit també a l'empresa automobilística japonesa Nissan, a qui ha advertit que si vol negociar, haurà de convertir l'ERO que pretén imposar a la seva plantilla per una "suspensió temporal del contracte".

Pel que fa a la perspectiva del negoci, que brindarà la construcció d'un nou model de cotxe elèctric per part de l'empresa nipona, Álvarez ha matisat que "a curt termini tindrà influència zero" en els plans laborals.
Anar al contingut