Pla mig dels secretaris generals de la UGT a Lleida i Catalunya, José Luis Aguilà i Camil Ros, a la sala Jaume Margre de Lleida,el 19 d'abril d…
Pla mig dels secretaris generals de la UGT a Lleida i Catalunya, José Luis Aguilà i Camil Ros, a la sala Jaume Margre de Lleida,el 19 d'abril de 2017. (Horitzontal)

La UGT diu que Lleida lidera ''el rànquing de la destrucció de treball'' i fa una crida a participar al Primer de Maig

Actualitzat

ACN Lleida.-El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha assenyalat que les negociacions al mercat de treball estan en aquest moment ''obertes en canal'' però que no pinten bé, sobretot per l'actitud de la patronal que nega ''l'evidència que la situació econòmica és millor i que els beneficis només repercuteixen a les empreses''. El sindicat ha fet una crida aquest dimecres a la participació massiva en els actes de protesta al carrer del proper Primer de Maig, sobretot a Lleida, on asseguren que ''l'atur és la ventafocs de Catalunya'' ja que la demarcació lidera el ''rànquing de la destrucció de treball''. La UGT ha reunit els seus delegats en una assemblea per preparar precisament les mobilitzacions del proper 1 de maig i han alertat que si no hi ha mobilitzacions ''no es mouran ni els governs ni la patronal''.

El secretari general de la UGT de les terres de Lleida, José Luis Aguilà, s'ha preguntat cap on miren els polítics davant una situació en la demarcació lidera el ''rànquing de la destrucció de treball'' i ha lamentat que el darrer mes s'han perdut 110 llocs de treball. En aquest sentit, ha recordat que des de principis d'any han fet tres protestes al carrer, a davant de les seus de Pimec, la Coell i l'INSE, perquè a Lleida hi ha un ''atur disparat, que és estacional, precari i amb temporalitat en la contractació''.És per això que ha animat a la classe treballadora a sortir novament en protesta el Primer de Maig per reivindicar millores en el món laboral ''que són necessàries''. En aquests moments, el sindicat està recollint les reivindicacions dels companys de diferents sectors i principalment passen per una ''ocupació de qualitat amb unes retribucions dignes dins un marc de negociació col·lectiva que la patronal està negant constantment''.De la seva banda, el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha lamentat la falta de l'acord salarial amb la patronal i també la situació d'incertesa amb el Govern per si s'aplicarà o no l'acord per a la funció pública. Així mateix, Ros ha fet referència al fet que els salaris dels treballadors estan igual de ''retallats i congelats'' tot i que els ingressos de les empreses ja han arribat a nivells del 2007, per la qual cosa significa que ''els ja han sortit de la crisis i nosaltres no''.

Anar al contingut