El secretari general de la UGT, Cándido Méndez, en una imatge d'arxiu.
Cándido Méndez afrontarà el seu sisè mandat.
Madrid

La UGT diu que Bárcenas podria guanyar la demanda contra el PP per acomiadament improcedent

Méndez ha afirmat que l'extresorer del PP podria guanyar la denúncia per acomiadament improcedent si realment va estar donat d'alta com a treballador a la Seguretat Social fins al 31 de gener, com ell assegura.

RedaccióActualitzat
El líder de la UGT, Cándido Méndez, ha afirmat que l'extresorer del PP Luis Bárcenas podria guanyar la denúncia que ha presentat contra el Partit Popular per acomiadament improcedent, si no hi hagut acord entre les parts i si realment va estar donat d'alta com a treballador a la Seguretat Social fins al 31 de gener, com ell assegura. Segons Méndez, la llei "possibilita que pugui demandar i fins i tot pugui guanyar" la demanda.

Pel que fa a poder cobrar l'atur, el secretari general del sindicat ha explicat que si Bárcenas "demanda, se li reconeix una situació legal d'atur i té cotitzacions", per tant "podria demanar" aquesta prestació, que és contributiva. No obstant, considera que "seria una paradoxa" que algú que ha reconegut que té 38 milions d'euros a Suïssa demanés aquesta ajuda. "Seria estrambòtic", ha afegit.

En declaracions a les jornades del Fòrum d'Actualitat Fiscal organitzades per UGT i el sindicat de tècnics del Ministeri d'Hisenda, GHESTA, Méndez ha reconegut que la situació entre l'extresorer i el partit seria un "sainet" si no fos tan greu.

L'extresorer del PP assegura en la seva demanda que, tot i que oficialment la seva relació laboral amb el PP va acabar el març del 2010, va continuar treballant com a assessor del partit fins al 31 de gener passat, quan el van donar de baixa sense el seu consentiment. Va ser el dia que el diari "El País" va publicar que el PP tenia una "caixa B" i que s'havien fet pagaments periòdics a dirigents del partit. Bárcenas indica que, durant aquest temps, va cobrar poc més de 21.000 euros bruts al mes, incloent-hi les pagues extra.
Anar al contingut