Repressió policial contundent a Moscou (Reuters)
Repressió policial contundent a Moscou (Reuters)
Brussel·les/Washington/Moscou

Brussel·les reclama a Putin que alliberi "immediatament" els manifestants detinguts

Washington també condemna la detenció, aquest diumenge, de mig miler de manifestants contra la corrupció, entre ells el líder opositor Aleksei Navalni, que havia convocat la protesta

RedaccióActualitzat

La Unió Europea ha fet una crida al Kremlin perquè alliberi "immediatament els manifestants pacífics" detinguts aquest diumenge en diversos actes de protesta contra la corrupció. Un ampli desplegament policial va acabar amb la detenció de mig miler de manifestants, entre ells el líder opositor Alexei Navalni, que havia convocat la protesta.

Brussel·les afirma en un comunicat que "les operacions de la policia de la Federació Russa, dispersant primer i detenint centenars de ciutadans com el líder opositor Aleksei Navalni, han impedit exercir les seves llibertats fonamentals, entre les quals hi ha la llibertat d'expressió, d'associació i de reunió pacífica, que figuren en la Constitució russa".

El govern de Trump també ha condemnat la repressió policial. En un comunicat, Washington qualifica les detencions de menyspreu a la democràcia i diuen que estan "preocupats" per aquesta situació. "Detenir manifestants pacífics, observadors de drets humans i periodistes és una ofensa als valors democràtics essencials", assenyala l'executiu nord-americà.

Les protestes van fer sortir al carrer milers de persones arreu del país. A Moscou van ser 8.000 manifestants, segons les autoritats, i 20.000, segons els organitzadors.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut