UE

La UE obliga a portar el cinturó de seguretat també als autocars

Els 25 han posat en marxa una normativa molt rigorosa amb l'ús del cinturó de seguretat. Ara és obligatori utilitzar-lo en tots els seients de qualsevol tipus de vehicle que el tinguin instal·lat. I és que ha entrat en vigor una directiva comunitària que pretén estendre l'ús d'aquests dispositius de seguretat a autocars i camions com també incrementar-ne les mesures de prevenció, sobretot entre els nens i adolescents. Fins ara només els havien de portar tots els passatgers de vehicles de menys de 3,5 tones. Així doncs, l'obligació de l'ús del cinturó s'estén ara a tots els vehicles de més nou places -on s'inclouen autocars o minibusos- i als vehicles comercials, que fins ara no l'havien de portar als seients de darrere.

Actualitzat

La UE ha començat a aplicar la nova normativa que amplia l'obligatorietat de l'ús del cinturó a qualsevol tipus de vehicle que el tingui instal·lat. D'aquesta manera, l'hauran de portar tots els vehicles de més nou places -autocars o minibusos- i els vehicles comercials. I és que fins ara, només els passatgers de vehicles de menys de 3,5 tones havien de portar-lo a la part posterior. Tanmateix, la norma només s'aplicarà en aquells vehicles que ja el tenen instal·lat en tots els seients.

Pel que fa a l'obligació que els fabricants d'automòbils instal·lin aquests equipaments, fonts de la Comissió Europea han assegurat que, de moment, només tenen obligació d'incloure'ls en cotxes i vehicles similars, com tot terrenys o monovolums. La UE, però, té previst ampliar aquestes disposicions a través d'una directiva per a tots els estats membres, que s'aprovaria abans del 20 d'octubre del 2007. Serà aleshores quan els cinturons de seguretat també seran obligatoris en monovolums de més de nou places, minibusos, autocars de turisme i camionetes per sota de 3,5 tones, així com camions que sobrepassin aquest pes. Per contra, quedaran exempts d'aquesta obligació els autobusos urbans i els interurbans, on l'equipament amb cinturons de seguretat serà opcional.

Anar al contingut