Brussel·les

La UE inclou un germà de Bashar al-Assad entre els dirigents sirians sancionats

Les sancions de la Unió Europea (UE) contra alts càrrecs del règim de Síria, 13 en total, entren en vigor avui amb la voluntat de collar el règim per la violència exercida les últimes setmanes contra les protestes de la població. Aquestes sancions inclouen la congelació de comptes i la prohibició de viatjar però són només una part del paquet de sancions aprovat per la Unió Europea que també inclou l'embargament d'armes. Entre els 13 dirigents sancionats destaca el germà del president sirià, Maher al-Assad.

Actualitzat
La UE ha inclòs el germà petit del president sirià Bashar al-Assad, Maher al-Assad, entre els tretze dirigents que rebran sancions per la repressió de les protestes al país àrab. Els alts càrrecs sirians patiran la congelació de possibles béns a la UE i la prohibició de visats d'entrada al territori comunitari.

Maher al-Assad, nascut el 1967, és el germà petit del màxim dirigent sirià i rep la sanció per ser "cap de la quarta divisió de l'exèrcit, membre del comandament central de Baas, home fort de la Guàrdia Republicana i principal executor de la repressió contra els manifestants". A la llista de persones sancionades hi ha altres alts càrrecs sirians, com el ministre d'Interior, Mohammad Ibrahim al-Chaar, o el cap dels serveis generals d'Informació, Ali Mamluk, però no el president del país.

Tanmateix, Bashar al-Assad podria veure's afectat en un futur per sancions comunitàries si els Vint-i-set decideixen revisar el llistat i ampliar-lo. La cap de la diplomàcia europea, Catherine Ashton, va dir que si Damasc no porta a terme reformes polítiques, la UE "considerarà l'extensió de les mesures restrictives", fins i tot "al més alt nivell de lideratge".

Les sancions al règim sirià, que també inclouen l'embargament d'armes i de material utilitzat per a la repressió, van ser aprovades dilluns pels estats membre i entren en vigor aquest dimarts amb la seva publicació al Diari Oficial de la UE.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut