Brussel·les

La UE inclou la branca militar de Hezbollah a la llista d'organitzacions terroristes

El debat ha hagut de superar les reticències d'alguns països, temerosos de l'impacte que aquesta decisió pot tenir en la fràgil estabilitat del Líban, on Hezbollah és una força de primer ordre. Però finalment s'ha imposat la tesi de la Gran Bretanya i els altres països grans.

RedaccióActualitzat
Els ministres d'Exteriors de la UE han acordat incloure la branca militar del moviment libanès Hezbollah a la llista d'organitzacions terroristes. Segons fonts comunitàries, l'acord s'ha pres per unanimitat, però ha hagut de superar les reticències d'alguns països, temerosos de l'impacte que aquesta decisió pot tenir en la fràgil estabilitat del Líban, on Hezbollah és una força de primer ordre. Però finalment s'ha imposat la tesi de la Gran Bretanya, que va fer la proposta.

La decisió, que s'ha pres com a resposta a un atemptat suïcida comès presumptament per Hezbollah que va causar vuit morts fa un any a Bulgària, inclou mantenir la cooperació amb el govern libanès, el diàleg amb totes les forces polítiques i el subministrament d'ajut tant financer com humanitari. D'aquesta manera, la UE pretén impedir que terroristes trobin refugi en territori comunitari sense que això afecti l'estabilitat de la regió.

La inclusió de Hezbollah a la llista de grups terroristes suposa un increment de les mesures de control i un bloqueig dels actius econòmics del grup.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut