Canes

La UE i l'FMI vigilaran que Itàlia compleixi els compromisos amb la zona euro

La Comissió Europea i el Fons Monetari Internacional (FMI) supervisaran que Itàlia compleixi els compromisos que va adquirir amb la zona euro. Sobretot, vigilaran que s'apligui l'ajust dels comptes públics per reduir el dèficit, segons fonts europees. Les mateixes autoritats italianes han demanat el reforç en la supervisió exterior per intentar "augmentar la credibilitat" en la seva acció, segons les fonts.

Actualitzat
Itàlia ha demanat ser supervisada amb els mètodes de l'FMI i de Brussel·les per mirar d'"augmentar la credibilitat" de la seva acció, segons han precisat les mateixes autoritats italianes.

La raó que acceptés més control comunitari ha estat la constatació d'"una reacció dels mercats", que estaven començant a reaccionar en veure risc d'un contagi de la crisi grega cap al seu país.

Per la seva banda, les autoritats europees han recordat que, des de la cimera europea del 26 i el 27 d'octubre, Itàlia s'ha compromès amb una sèrie de mesures i ara espera que les apliqui "amb determinació".

I sobre l'escenari que es dibuixa si hi ha pressions i de la forma en què es concretarà la supervisió del fons, van assenyalar que tot això depèn de la voluntat d'Itàlia, i van reiterar que entén que aquest país "complirà".

En roda de premsa, el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha valorat la decisió del govern italià de demanar la supervisió de les reformes perquè ajudarà a millorar la "credibilitat" de la zona euro.

"Assegurar la credibilitat de tots els nostres membres", ha dit Barroso, "és important no només per l'estabilitat de la zona euro, sinó de tot el món".

Barroso ha fet aquestes declaracions poc abans que s'acabi la sisena cimera del G20 a Canes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut