Brussel·les

La UE farà una cimera extraordinària el 19 de novembre per triar el president d'Europa

La setmana que ve sabrem, finalment, qui ocuparà els càrrecs de president permanent i ministre d'Afers Estrangers de la Unió Europea. Serà en una cimera extraordinària convocada a Brussel·les pel dia 19 de novembre. El principal favorit per convertir-se en president permanent de la Unió és el primer ministre belga, Herman van Rompuy. El principal candidat per ser el ministre d'Afers Estrangers és Massimo D'Alema, l'expresident i extitular d'Exteriors d'Itàlia. Són càrrecs de nova creació que preveu el Tractat de Lisboa, un cop entri en vigor el proper 1 de desembre.

Actualitzat
La presidència sueca de la Unió Europea ha convocat una cimera extraordinària pel dia 19 de novembre a Brussel·les per elegir els nous alts càrrecs comunitaris. Els caps d'estat i de govern dels 27 hauran d'elegir els noms del futur president de la Unió Europea i del nou cap de la diplomàcia.

Segons un comunicat de la presidència de torn sueca, el primer ministre suec, Fredrick Rainfeldt, ha decidit convocar la reunió després de la ronda de consultes que ha mantingut amb la resta de responsables comunitaris.

En una entrevista al diari britànic "Finantial Times", Rainfeldt assenyala que gairebé amb tota probabilitat el futur màxim dirigent de la Unió sigui o hagi estat cap d'un executiu europeu. Aquest diari cita com un dels noms a tenir en compte el del primer ministre belga, Herman van Rompuy.

Anar al contingut