Brussel·les

La UE estudia una missió militar per evacuar els 6.000 europeus de Líbia

La UE estudia una operació, que podria ser militar i per mar, per endur-se als 6.000 ciutadans comunitaris que hi ha a Líbia, segons fonts de la Comissió Europea. Els 27 tampoc descarten una intervenció militar humanitària a Líbia. Aquestes són dues de les mesures que s'han adoptat a la reunió dels ministres de l'Interior i de Justícia de la UE que es fa a Brussel·les per tractar la crisi líbia i, sobretot, per frenar l'èxode d'immigrants que podrien arribar d'aquest país del nord de l'Àfrica fugint de la revolta.

Actualitzat
Els ministres de l'Interior i de Justícia dels 27 països de la Unió Europea estan reunits a Brussel·les per decidir mesures que adoptaran per frenar l'onada massiva d'immigrants que temen que provoqui la revolta sagnant de Líbia, però també d'altres països del nord d'Àfrica.

De moment, la UE està planejant una missió, que podria ser militar i tenir suport naval, per evacuar de Líbia els 6.000 ciutadans comunitaris. Un portaveu de la CE ha explicat que "estem buscant suport naval, incloent-hi els bucs militars que hi ha a la zona". 

D'altra banda, la UE no descarta fer una intervenció militar humanitària a Líbia. Funcionaris de la UE han explicat que hi estan treballant i, per tant, no han definit ni com s'articularia ni qui hi participaria. En tot cas, el que sí que és clar és que per portar endavant aquesta intervenció caldria una autorització de les Nacions Unides.

Rubalcaba, amb Itàlia

Abans d'entrar a la reunió, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit que els països europeus han de "donar suport a Itàlia" per afrontar el temut èxode d'immigrants cap a Europa que fugen de Líbia i d'altres països del nord de l'Àfrica revoltats. Rubalcaba també ha deixat clar que no permetrà que les màfies "facin el seu agost amb la immigració il·legal" que arribi a Europa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut