Luxemburg

La UE continua sense acord sobre la crisi dels refugiats

Després de dos dies de reunió, els ministres d'Afers Exteriors no han arribat a cap consens sobre el sistema de repartiment dels refugiats

RedaccióActualitzat

La Unió Europea continua sense un acord sobre com afrontar la crisi dels refugiats. Després de dos dies de reunió, els ministres d'Afers Exteriors, reunits a Luxemburg, no arriben a un consens sobre el sistema de repartiment dels refugiats. La cap de la diplomàcia comunitària diu que està en joc el mateix sentit de la Unió Europea.

Aquest dissabte, a Luxemburg, els ministres d'Exteriors de la Unió han tornat a fer evident el total desacord entre els 28 sobre les quotes de refugiats, davant la proposta que preveu llançar la setmana que ve la Comissió Europea per repartir 120.000 persones que demanen asil.

Mentre el bloc de l'est endureix la seva posició, la resta s'esforça a trobar solucions. La cap de la diplomàcia comunitària, Federica Mogherini, ha recordat que "ens enfrontem a un fet dramàtic" que durarà i ha fet una crida a actuar: "Com més aviat ho acceptem, més aviat hi podrem respondre amb eficàcia."

Fins ara, els ministres reunits s'han posat d'acord a reforçar la cooperació en cinc punts: es comprometen a assegurar protecció a les persones que en necessitin, a gestionar la seva situació amb total respecte als drets humans, a lluitar contra els traficants d'éssers humans, a reforçar l'associació amb els països d'origen i de pas i abordar els acords de readmissió, i a tractar les arrels de l'arribada de refugiats.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut