Brussel·les

La UE congela els béns del president de Bielorússia com a represàlia pel frau electoral

La Unió Europea ha decidit congelar els béns i fons del president de Bielorússia, Alexandr Lukaixenko, i de 35 alts funcionaris en represàlia pel frau comès a les eleccions presidencials del 19 de març. La llista inclou els ministres d'Educació, Informació i Justícia. Aquestes sancions s'afegeixen a les restriccions imposades a Lukaixenko i a alguns dels seus col·laboradors per viatjar a la Unió Europea. Els observadors internacionals van certificar que la victòria del president bielorús va estar plena d'irregularitats.

Actualitzat

Lukaixenko va prendre possessió del seu tercer mandat consecutiu el mes d'abril passat després de guanyar, amb més del 82% dels vots, unes eleccions que l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa va considerar fraudulentes.

La UE ha demanat a Bielorússia que alliberi el miler de manifestants que van ser detinguts quan protestaven pel frau electoral.

De moment, els 25 han descartat aplicar sancions econòmiques a Bielorússia per no perjudicar la població civil. La Comissió Europea ha expressat la seva intenció d'intensificar les relacions amb la societat civil d'aquell país i continuar amb la difusió de la informació independent per ràdio, televisió i internet dirigida als ciutadans de Bielorússia.

El mes passat, el Parlament Europeu va demanar la repetició de les eleccions.

Anar al contingut