Port de Barcelona amb el moll Oest a la part inferior de la imatge (Lofor / Viquipèdia)
Port de Barcelona amb el moll Oest a la part inferior de la imatge (Lofor / Viquipèdia)
Barcelona

La UE concedeix 36,1 milions d'euros per construir els accessos per tren al port de Barcelona

El projecte ha de connectar la zona de l'ampliació sud del complex amb la xarxa ferroviària general i la terminal de Can Tunis

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea ha concedit 36,1 milions d'euros al port de Barcelona i Adif, la gestora de les infraestructures ferroviàries, per construir els accessos per tren al recinte portuari, segons ha informat el port en un comunicat. Aquesta partida suposa un 30% del cost total de l'obra, pressupostada en 120,4 milions.

Aquesta subvenció arriba a través del programa Connecting Europe Facility (CEF) després que el port va demanar aquest ajut a la CE per al projecte que ha de connectar la zona de l'ampliació sud del complex amb la xarxa ferroviària general i la terminal de Can Tunis. En concret, els treballs inclouen la construcció de 10,8 quilòmetres d'accés per tren per connectar l'àrea d'expansió del port a la xarxa ferroviària general així com la millora de la connexió amb la terminal de Can Tunis.

La CE ja ha fet un primer avançament de 5,4 milions, 2,9 dels quals per al port i 2,5 per a Adif, segons ha explicat el port en el mateix comunicat.

Per la seva banda, el port de Barcelona ja ha iniciat la licitació dels treballs, que li suposaran una inversió de 23 milions. Es preveu que les obres comencin el proper mes de maig i tenen un termini d'execució de 10 mesos, que inclouen un ramal d'accés de via general fins a l'antic marge del riu Llobregat i la construcció d'una terminal de contenidors BEST. 

Anar al contingut