Brussel·les

La UE adverteix que la seguretat dels cooperants està més compromesa que mai

La comissària europea d'Ajuda Humanitària i Resposta a les Crisis, Kristalina Georgieva, ha advertit que la seguretat dels cooperants al tercer món està "més compromesa que mai". Georgieva ha plantejat l'enduriment de la situació per al personal humanitari en un comunicat en què mostra la seva satisfacció per l'alliberament dels cooperants Albert Vilalta i Roque Pascual. "Cada vegada es produeixen més persecucions, més segrestos i més assassinats", ha afegit.

Actualitzat
Segons dades de Brussel·les, l'any passat van morir més cooperants que soldats de l'ONU destinats al manteniment de la pau. En l'última dècada, el nombre de persones que han perdut la vida mentre prestaven assistència humanitària s'ha triplicat, i han passat de 30 l'any 1999 a 102 el 2009. El nombre de segrestos ha augmentat de 20 a 92. D'acord amb aquestes xifres, la Unió Europea presentarà aquest setembre una proposta de resolució a l'Assemblea de l'ONU perquè els cooperants tinguin més protecció.

Georgieva ha remès el comunicat als mitjans en anglès, castellà i, excepcionalment, també en català, llengua no oficial a la UE malgrat les reclamacions històriques dels parlamentaris catalans a l'Eurocambra.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut