Brussel·les

La UE acorda una intervenció militar a Líbia per garantir l'ajuda humanitària

La Unió Europea ha acordat una intervenció militar sobre el terreny a Líbia per garantir el subministrament d'ajuda humanitària, segons revela el diari britànic "The Guardian", que cita una font de la UE. El rotatiu afegeix que en l'operació hi intervindrien mil soldats, que no podrien participar en els combats. Però per tirar endavant el pla cal el vistiplau de l'ONU.

Actualitzat
La Unió Europea ha acordat un pla militar a Líbia que solament faria tasques humanitàries, segons informa el diari britànic "The Guardian", que cita una font de la UE.

En l'operació hi participarien un miler de soldats i se centraria en garantir el subministrament d'ajuda humanitària entre la població civil. Les tropes no podrien intervenir en els combats, tret que els ataquin.

Els 27 membres de la Unió Europea van començar a redactar el pla a començaments d'abril i l'han batejat com "Eufor Líbia". Segons el rotatiu, "l'operació ja està acordada" i preparada per marxar quan hi hagi l'aprovació de les Nacions Unides.

La presidenta de l'Oficina de les Nacions unides per la Coordinació d'Afers Humanitaris, Valerie Amos, ha dit en privat als líders de la UE que no està d'acord amb aquest tipus de solucions, ja que abans prefereix explorar totes les alternatives en l'àmbit civil.

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-Moon, ha confirmat que aquest dilluns es va arribar a un acord amb les autoritats líbies per l'enviament d'un equip humanitari permanent a Trípoli, i ha admès que s'està negociant enviar-ne un altre a la ciutat rebel de Misrata, assetjada per les tropes gaddafistes, i on hi hagut 31 morts en els últims dos dies.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut