Nova York

La UE acorda aixecar les sancions petrolieres a Líbia

La Líbia de l'era post-Gaddafi comença a gaudir dels recursos que fins ara havien permès a Gaddafi perpetuar-se en el poder. Els 27 països de la Unió Europea han arribat a un acord per aixecar les sancions contra els ports libis i les companyies petrolieres. Unes sancions que es podrien aixecar aquest dijous. Per la seva banda, l'ONU descarta enviar cascos blaus a Líbia per facilitar la transició i Saadi, fill de Gaddafi, hauria demanat garanties per entregar-se, segons els rebels.

Actualitzat
El cap del Consell Militar rebel de Trípoli, Abdelhakim Belhach, ha assegurat que el fill de Moammar al-Gaddafi, Saadi, ha mostrat el seu desig de entregar-se i unir-se als rengles rebels i ha demanat garanties per poder tornar a Bengasi. "Va demanar unir-se a la revolució i obtenir garanties que li permetin tornar amb el seu poble a Trípoli", ha dit Belhach en unes declaracions al canal de televisió Al-Jazeera. El líder militar rebel també ha comentat que continuaven en negociacions amb Saadi i que no tenien informacions sobre el parador exacte del coronel Moammar al-Gaddafi.

L'ONU descarta enviar Cascos Blaus a Líbia

L'ONU ja prepara el seu paper en la nova Líbia amb la intenció de fer un desplegament amb una missió que ajudi les noves autoritats del país a portar a terme una transició al màxim de plàcida. De moment, però, "la missió no tindrà Cascos Blaus". Les Nacions Unides consideren que els rebels han deixat clar que no volen un desplegament militar de forces estrangers, i és per això que la missió que es prepara serà "de caràcter polític".
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut