La UdL i l'IRBLleida estudien els beneficis per a la salut de noves varietats de poma amb la polpa vermella

La UdL i l'IRBLleida estudien els beneficis per a la salut de noves varietats de poma amb la polpa vermella

La UdL i l'IRBLleida estudien els beneficis per a la salut de noves varietats de poma amb la polpa vermella

Actualitzat
Imatge dels voluntaris que participen en l'estudi. (Horitzontal)

Imatge dels voluntaris que participen en l'estudi. (Horitzontal)

ACN Lleida.-La Universitat de Lleida (UdL) i l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) han iniciat un estudi per avaluar l'absorció, el metabolisme i la biodisponibilitat dels compostos fenòlics, compostos químics que es troben a les plantes i fruites, de noves varietats de poma amb la polpa vermella. Aquest estudi permetrà determinar els efectes beneficiosos en la salut cardiovascular d'aquesta varietat. S'ha escollit especialment la poma de polpa vermella per la seva aportació en antocians, compostos habituals de les fruites vermelles que presenten efectes antioxidants beneficiosos per a la salut. L'estudi correspon a un projecte coordinat amb el Grup de Recerca en Nutrició Funcional, Oxidació i Malaltia Cardiovascular, Functional Nutrition, Oxidation, and CVD Research Group (NFOC-Salut), del departament de Medicina i Cirurgia de la Universitat Rovira i Virgili, liderat per Rosa Solà.

El Grup de recerca d'antioxidants del departament de Tecnologia dels Aliments de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la UdL, liderat per M. José Motilva, en col·laboració amb el servei cientificotècnic de la Unitat de Detecció i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques (UDETMA) i el Laboratori d'Imatge Vascular de l'IRBLleida, han iniciat aquest estudi que compta amb deu voluntaris sans de 25 a 50 anys. El projecte s'ha portat a terme el mes de novembre a les instal·lacions de l'IRBLleida.Els voluntaris realitzen en dejú la ingesta d'un snack de poma vermella (que equival a la ingesta de dues pomes) i, posteriorment, se'ls recullen mostres de sang i d'orina en diferents temps i fins a 24 hores. La ingesta de l'snack deshidratat permet preservar tots els compostos bioactius i les vitamines de la fruita fresca i augmenta la concentració dels compostos beneficiosos per a la salut cardiovascular, sense efectes secundaris.