Barcelona

La UB suprimeix el seu màster en homeopatia per les crítiques rebudes

L'Institut de Formació Contínua de la UB deixarà d'impartir-lo a l'octubre, després d'una campanya en contra i una consulta a la facultat de Medicina

RedaccióActualitzat

El màster en homeopatia que imparteix l'Institut de Formació Contínua (IL3) de la Universitat de Barcelona (UB) ja no es farà més. Quan a l'octubre l'acabin els estudiants que l'estan cursant aquest any desapareixerà definitivament.

La UB ha decidit suprimir-lo després que un estudiant de química de la universitat, Adrián Gómez, ha recollit 1.300 signatures a través de change.org amb un manifest adreçat al rector, Dídac Ramírez, reclamant deixar de fer el màster perquè, segons ell, "no té el suport de l'evidència, sense metodologia científica, criticat i catalogat com una estafa per tota la comunitat científica".

Segons fonts de la UB, la decisió es va prendre fa un mes basant-se en un "informe oral" de la Facultat de Medicina que ho aconsellava. Aquest màster va començar a oferir-se el 2004, i ara està en marxa l'edició 2014-2016, amb una vintena d'estudiants, que seran els últims. La UB ha argumentat que no són estudis oficials, i ha assegurat que aquesta supressió s'avança a la "pèrdua d'aval acadèmic" de l'homeopatia que es preveu que decideixi el Ministeri de Sanitat.

És un episodi més en la llarga controvèrsia que genera l'homeopatia entre la comunitat mèdica i científica. Fundada a finals del segle XVIII pel químic i metge alemany Samuel Hahnemann, l'ús de l'homeopatia s'ha estès força a Catalunya els últims anys, tant entre els professionals de la medicina com entre els usuaris, a pesar que molts defensors de la medicina convencional l'acusen de no tenir base científica real.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut