Barcelona

La UB impulsarà la instal·lació d'empreses biotecnològiques al districte 22@

La Universitat de Barcelona s'incorpora de ple al projecte de desenvolupament del districte tecnològic 22@ de Barcelona. Les dues parts han firmat un conveni que, entre altres, permetrà potenciar el sector biotecnològic al sector del Poble Nou. El conveni permetrà situar als dos extrems de la Diagonal la recerca biomèdica que s'està fent des de la Universitat de Barcelona. Aquesta universitat té al Parc Científic de la zona sud desenes d'equips d'investigació. Ara, a l'extrem nord s'hi construirà infraestructures per tal que aquests equips s'acabin convertint en empreses de biotecnologia a partir dels avenços científics que s'incorporin a l'economia real.

Actualitzat

El conveni, signat entre l'alcalde de Barcelona, Joan Clos, el rector de la UB, Màrius Rubiralta, i el president de 22@Barcelona, Miquel Barceló, preveu, a més, la integració de les activitats desenvolupades per l'Institut de Formació Contínua (IL3) de la UB en les iniciatives portades a terme pel districte tecnològic dins del seu Espai de Relació.

Així mateix, l'Ajuntament posarà a disposició de la UB un total de 4.800 metres quadrats de sostre sobre rasant que la universitat destinarà a activitats d'investigació, docència i transferència de tecnologia vinculades a àmbits del sector de les tecnologies de la informació i el sector mitjans.

L'alcalde de Barcelona ha qualificat de molt positiva l'entrada de "la universitat més gran de Barcelona i de Catalunya en aquest projecte", del qual ja formen part la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Politècnica, "la qual cosa ens ha de fer unir-nos en xarxa i guanyar més possibilitat competitiva", ha assenyalat.

El parc empresarial que impulsarà la UB suposarà l'expansió del Parc Científic de Barcelona, i preveu crear un nou entorn on les empreses de base biotecnològica que han superat la fase d'incubació puguin ubicar les seves oficines, centres d'investigació o primeres produccions.

Anar al contingut