Universitaris fent classe a la UB
Universitaris fent classe a la UB

La UB i la UAB, entre les 200 millors universitats del món

La UB escala quatre posicions al rànquing QS World University i se situa al 156è lloc, i la UAB recupera vuit llocs i es torna a classificar entre les 200 millors universitats

RedaccióActualitzat

Dues universitats catalanes, entre les 200 millors universitats del món. La Universitat de Barcelona (UB) ha guanyat quatre posicions al rànquing QS World University 2018 i ja ocupa el 156è lloc, i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) n'ha recuperat vuit i s'ha tornat a situar entre les 200 millors universitats, en el lloc 195è. A escala estatal, la UB se situa líder i la UAB es classifica en tercer lloc, darrere de la Universitat Autònoma de Madrid.

Per indicadors, la UB destaca en reputació de la institució, en què obté la posició 82 global, i en contractació dels graduats, en què aconsegueix la posició 170. La UAB sobresurt en reputació (107) i en citacions científiques per professor (189).

La producció científica de la UAB al llarg del període 2011-2015 es concentra en les àrees de Medicina i Ciències de la Vida i les Ciències Naturals, i en l'àmbit de la Tecnologia i l'Enginyeria.

La UB es manté entre les millors 200 universitats del món per tercer any consecutiu

Des del 2014, la UB ha pujat des de la posició 178 fins a la 156, i la UAB recupera el lloc entre les 200 primeres, una situació que havia mantingut des de l'edició 2014, però va perdre en la darrera edició del 2016, en què va ocupar la posició 203.

Tenint en compte que al món hi ha 26.000 universitats, les dues universitats catalanes es classifiquen en l'1% dels millors centres universitaris mundials, segons els QS World University Rankings.

Què són els QS World University Rankings?

Els QS World University Rankings avaluen la reputació dels centres, amb un pes del 40%; les citacions científiques per professor (20%); la ràtio professor-estudiant (20%); la contractació dels graduats (10%); el grau d'internacionalització del professorat (5%) i l'alumnat (5%). Com a novetat d'aquest any, també s'han analitzat les citacions científiques del període 2011-2016.

En l'edició d'aquest any, els QS World University Rankings han estat liderats per l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (EUA), les universitats de Stanford i Harvard (EUA), Cambridge (Regne Unit) i l'Institut de Tecnologia de Califòrnia (CalTech, EUA).

Anar al contingut