El monument de la Universitat de Barcelona en memòria de les estudiants mortes en l'accident d'autocar de fa un any
El monument de la Universitat de Barcelona en memòria de les estudiants mortes en l'accident d'autocar de fa un any
Barcelona

La UB fa un emotiu homenatge a les 13 estudiants mortes fa un any a Freginals

L'acte al centre que acollia els estudiants l'ha presidit Carles Puigdemont i hi han assistit els cònsols dels països d'origen de les víctimes

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns fa un any del tràgic accident d'autocar a Freginals, al Montsià, on van morir tretze estudiants d'Erasmus que tornaven de les Falles de València. Aquest migdia, la Universitat de Barcelona (UB), el centre que acollia els estudiants, ha fet un acte d'homenatge. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha encapçalat l'acte, que s'ha fet als jardins Ferran Soldevila, amb la presència dels cònsols dels països d'origen de les víctimes.

L'homenatge ha consistit en la inauguració d'un monument en record de les tretze alumnes format per una magnòlia -un exemplar de la mateixa espècie que presideix la plaça dels Arbres de Freginals- i tretze grèvols, al costat d'una pedra commemorativa procedent del monestir de Montserrat, amb una inscripció en memòria de les estudiants.

Les famílies no hi eren presents perquè tenien una recepció a Roma amb el papa Francesc. Al mateix punt quilomètric de l'accident, divendres es farà un homenatge i s'inaugurarà un monument en honor a les víctimes. Tot plegat un mes després que el jutge reobrís el cas a petició d'una de les famílies de les víctimes. La primera investigació va descartar que el conductor s'hagués adormit i va certificar que havia fet les hores de descans reglamentàries.

Aquell accident va reobrir el debat sobre la seguretat en aquests tipus de vehicles. Aquest matí, la Generalitat ha presentat noves mesures de control als autocars, com un distintiu de qualitat dels vehicles o comprovacions de l'estat del xòfer. Mesures al marge de les normes vigents -com portar el cinturó cordat- que no sempre es compleixen.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut