L'edifici històric de la Universitat de Barcelona (ACN)
L'edifici històric de la Universitat de Barcelona (ACN)
Barcelona

La UB es manté entre les millors 200 universitats del món per tercer any consecutiu

Entre les 400 millors hi ha també la Universitat Autònoma, la Universitat Politècnica i la Universitat Pompeu Fabra

Actualitzat

La Universitat de Barcelona es troba per tercer any consecutiu entre les 200 millors de tot el món, segons el rànquing acadèmic mundial que publica el Shanghai Ranking Consultancy. Aquesta classificació s'elabora a partir de la qualitat educativa, els premis Nobel que fan classe a les seves aules i el nombre de publicacions en revistes acadèmiques de prestigi de cada centre. Des del 2014, la UB s'ha situat cada any entre els 200 millors centres universitaris.

La UB, situada en la posició 176, és la primera universitat de l'estat a la llista i l'única entre les 200 primeres. Entre les 400 millors hi ha també la Universitat Autònoma, la Universitat Politècnica i la Universitat Pompeu Fabra. Una altra universitat catalana, la Rovira i Virgili, entra per primera vegada en el rànquing de Xangai i se situa entre els llocs 400 i 500.

Domini nord-americà

Com en cada edició des del 2003, quan es va publicar per primera vegada, el rànquing l'encapçala la Universitat Harvard. La segueixen dos centres nord-americans més: la Universitat Stanford i la de Califòrnia-Berkeley, la britànica Universitat de Cambridge i el Massachussets Institute of Technology. De fet, vuit de les deu universitats més ben valorades són dels Estats Units.

Anar al contingut