La pancarta que ha estat retirada a la UAB
La pancarta que ha estat retirada a la UAB
Bellaterra

La UAB retira una pancarta que amenaçava el secretari d'Universitats de la Generalitat

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans assegura que no ha penjat la pancarta i l'Autònoma diu que cap falta de respecte està justificada

RedaccióActualitzat

La Universitat Autònoma de Barcelona ha fet retirar del campus aquest migdia una pancarta en què s'amenaçava de mort el secretari d'Universitats de la Generalitat. També ha condemnat les destrosses provocades per un grup d'estudiants contra entitats bancàries.

 

 

Malgrat la condemna, la direcció de la universitat dona suport explícit a la reivindicació dels estudiants que es rebaixin les taxes de matriculació, tal com va aprovar el Parlament i no ha portat a terme el govern. Ho ha explicat Virgínia Luzón, vicerectora de Comunicació de la UAB.

"Pensem que la rebaixa de les taxes d'aquest 30 per cent s'ha de defensar. S'ha de defensar la universitat pública i de qualitat però dintre del respecte a les persones. mai, mai, cap acte violent estarà justificat."

 

Per la seva part, Mercè Terés, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, ha desvinculat el sindicat de la pancarta i ha dit que el malestar dels estudiants va molt més enllà.

"Jo no he fet aquesta pancarta. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans no ha fet aquesta pancarta. L'ha fet el moviment estudiantil de l'Autònoma per assenyalar que hi ha molta gent en aquest país que no pot accedir a la Universitat. I aquest és el problema de fons."

 

 

♦ La Generalitat no abaixarà les taxes universitàries

 

Anar al contingut