La UAB diu que Rivera no és doctorand, com consta al currículum del web de Ciutadans

L'explicació de la rectora de la UAB arriba el mateix dia que Ciutadans ha canviat el currículum de Rivera a la web del Congrés

RedaccióActualitzat

La rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarita Arboix, ha desmentit que el president de Ciutadans, Albert Rivera, sigui doctorand en Dret Constitucional.

D'aquesta manera, Arboix contradiu el currículum de Rivera exposat a la pàgina web de Ciutadans, on s'assegura, literalment, que és "Doctorand en Dret Constitucional a la Universitat Autònoma de Barcelona".

"Hem aclarit que realment consta que no va fer la tesi. Té alguns cursos de doctorat dels que fèiem. No és un doctorand de la UAB. Sinó, aquest setembre hagués hagut de passar el seguiment."

 

La formació ha respost amb un comunicat, on admet que Rivera no és doctorant. Diu que va decidir no començar la tesi doctoral "per la seva dedicació exclusiva a l'activitat política". Assegura que així ho ha explicat públicament en entrevistes i debats.

Currículum qüestionat

Es dona la circumstància que abans, fins i tot, que la rectora de la UAB facilités aquesta dada durant una entrevista en el programa "El matí de Catalunya Ràdio", Rivera ja havia vist avui com alguns mitjans qüestionaven el seu currículum acadèmic, després que en les últimes hores el modifiqués a la pàgina web del Congrés dels Diputats.

 

Curiosament, aquesta modificació no ha estat per reduir el seu nombre de títols, sinó per augmentar-los: si fins ara a la fitxa de Rivera només hi figurava la llicenciatura en Dret, avui, a aquest títol, s'hi ha afegit un màster, també en Dret, que Rivera hauria cursat l'any 2002 a la Universitat Ramon Llull.

Aquest màster no figurava fins ara a la seva fitxa del Congrés, però sí en la que tenia al Parlament de Catalunya, quan era diputat de la cambra catalana.

 

En el currículum de Rivera que encara es pot consultar a la web del Parlament, a més de la llicenciatura i del màster, també s'hi explica que el líder de Ciutadans va fer un curs de Màrqueting Polític a la Universitat George Washington dels EUA l'any 2009 i estudis de doctorat en Dret Constitucional a l'Autònoma de Barcelona.

Aquests estudis, que ara són objecte de polèmica, també figuren en la web oficial de Ciutadans.

 

Els dubtes sobre el currículum d'Albert Rivera arriben després que, dimecres, durant la sessió de control al govern espanyol en el Congrés dels Diputats, fos ell, precisament, qui va qüestionar la tesi doctoral de Pedro Sánchez en assegurar que "hi ha dubtes raonables".

Per desmentir les acusacions de Rivera, Sánchez ha ordenat digitalitzar la seva tesi -que ja es podia consultar, només presencialment- i publicar-la íntegrament a la base de dades Teseo del Ministeri d'Educació. Des de fa unes hores ja està disponible.

ARXIVAT A:
CsAlbert Rivera
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut