Iemen

La turista basca ferida en l'atemptat del Iemen i que continua hospitalitzada al país, en estat "molt crític"

L'estat de la turista basca María Asunción Vitorica, ferida en l'atemptat del Iemen de dilluns passat, és "molt crític". Així ho han confirmat fonts del govern basc. I és que 72 hores després de l'última operació, un període considerat clau pels metges, l'evolució de la ferida ha estat "desfavorable". Mentrestant, els dos ferits catalans en l'atemptat que va provocar 7 morts, entre ells 5 catalans, que continuen hospitalitzats, evolucionen favorablement.

Actualitzat

El director de Relacions Exteriors del govern basc, Mikel Burzako, ha explicat que, després d'aquest termini, la pacient no ha evolucionat favorablement i, per tant, la recuperació no ha estat la prevista. El representant basc ha dit també que els metges consideren que la situació és "molt crítica".

En qualsevol cas, ara per ara, els metges no es plantegen fer noves intervencions quirúrgiques a María Asunción, ja que l'evolució que s'esperava després de les operacions no ha estat "positiva" i "no ha reaccionat". A més, consideren "totalment inviable" la possibilitat de traslladar la ferida al País Basc per la gravetat de l'estat.

D'altra banda, continuen ingressats els dos ferits catalans en l'atemptat: Esteve Masó, a l'hospital Josep Trueta de Girona, evoluciona dins de la gravetat amb pronòstic reservat; Júlia Vilaró, en canvi, evoluciona satisfactòriament de diverses lesions a la Vall d'Hebron.

Mentrestant, el govern iemenita intenta restablir la normalitat al país després del sinistre i intenta que el turisme no se'n ressenteixi.

Anar al contingut