Els tècnics de la troica han viatjat a Lisboa per analitzar els comptes de Portugal.
Els tècnics de la troica han viatjat a Lisboa per analitzar els comptes de Portugal.
Lisboa

La troica viatja a Lisboa per avaluar els comptes de Portugal, després de les noves retallades

Els tècnics de l'FMI, la CE i el BCE estudiaran les mesures extraordinàries que proposa el govern per retallar 1.300 milions d'euros, després que el Constitucional va anul·lar la supressió d'una paga extra a funcionaris i pensionistes.

RedaccióActualitzat
Els tècnics del Fons Monetari Internacional, la Comissió Europea i el Banc Central Europeu, el que es coneix com a troica, comencen a Lisboa una avaluació extraordinària dels comptes de Portugal, una condició indispensable perquè s'acceptin els nous pressupostos. Els homes de negre de la troica estudiaran les mesures extraordinàries que proposa el govern per retallar 1.300 milions d'euros, després que el Tribunal Constitucional va anul·lar la supressió d'una paga extra a funcionaris i pensionistes.

La visita de la troica arriba en un clima de protestes generalitzades al carrer, perquè, per convèncer Europa que pot complir els compromisos del rescat, el govern de Pedro Passos Coelho ha establert noves mesures d'austeritat, que passen per estalviar la meitat en sanitat, ensenyament i seguretat social i la resta en les despeses de funcionament diari de ministeris i serveis públics.

Del resultat de l'avaluació de la troica depèn que es desbloquegi un nou tram de l'ajuda de 78.000 milions d'euros que es va acordar el 2011. El nou paquet són 2.000 milions d'euros. En un comunicat, la UE ja va alertar que l'incompliment dels compromisos per part de Portugal podria "neutralitzar" els esforços fets fins ara i "allargar les dificultats".
Anar al contingut